Holokauszt emlékúton a szakközépiskolásokJúnius utolsó hetében a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjai két felejthetetlen napot töltöttek Lengyelországban.
Az út célja a két koncentrációs tábor Auschwitz és Birkenau megtekintése és emlékezés azokra, akiket elhurcoltak és halálba küldtek pusztán azért, mert zsidók. A tanulmányi utat egy történelmi felkészítő előzte meg.
Az emlékhelyek és múzeum megtekintése után a diákok Krakkóba mentek, ahol a szállás elfoglalása és vacsora után megtekintették esti fényben az óváros főterét.
Másnap következett a városnézés. A diákok a Visztula partján sétálva a Wavelbe érkeztek, a lengyel királyok koronázási székhelyére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Wavelből lefele sétálva a Fekete Madonna Zarándokvonat részvevőivel találkoztunk, akik Magyarországról érkezve Mária énekeket énekelve érkeztek Krakkóba.
Ezután megtekintettük a Mária templomot gyönyörű szárnyasoltárával, majd a Posztócsarnokot és a régi városháza tornyát. Maradt idő a kikapcsolódásra, sétára, fagyizásra is. Amit két napba belehetett sűríteni az mind benne volt. Diákjaink élményekkel telve tértek haza, mondván, hogy majd még visszatérnek Lengyelországba.
Klőr Levente, iskola tanára« vissza

     
   


     

Ma Alfréd névnapja van
2018.Feb.23.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció